AKP’li belediye başkanının bir yurttaşı döverken çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı

Aksaray Sarıyahşi Belediyesi’nin AKP’li başkanı Fatih Ünsal’ın, sosyal medyada kendi aleyhine yapılan paylaşımları beğenen Turgay Alıcı’yı, belediye binası içinde tekme tokat döverken çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu görüntüler, “Elektrik kesintisi nedeniyle arızalandı” denilerek mahkemeden saklanmıştı.

AKP’li belediye başkanının bir yurttaşı döverken çekilmiş görüntüsü ortaya çıktı

Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde yaşayan Turgay Alıcı, 16 Nisan 2020 tarihinde, sahibini tanıdığı bir köpek aracını çizdiği için jandarmaya başvurdu. Jandarma, Alıcı’yı Sarıyahşi Belediyesi’ne yönlendirdi. Alıcı, belediyeye giderek durumu zabıta memuru Özgür Acar’a anlattı. Alıcı ve Acar, birlikte Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ın makamına çıktı.

Alıcı, burada durumu Başkan Ünsal’a anlattı. Başkan Ünsal, Alıcı’ya “Bir şey yapamayız” dedi. Başkan Ünsal, tam odadan çıkacağı sırada Alıcı’ya, S.E.’nin kendisi aleyhinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarını neden beğendiğini sordu. Alıcı da “Arkadaşım olduğu için beğeniyorum” yanıtını verdi.

ANKA’dan Tamer Arda Erşin’in haberine göre Belediye Başkanı Ünsal’ın şoförü Ahmet Özdemir, odadan çıkarken Alıcı’ya, “Beğeni ve yorumlarına dikkat et” diye seslendi. Alıcı tam belediye binasından çıkarken arkasından koşan Özdemir, onu kapıda yakaladı ve küfrederek tekme attı. Özdemir, Alıcı’yı darp ederken belediyenin kapısına Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve zabıta memuru Özgür Acar, Belediye Meclis Üyesi Kemal Öztaş da geldi. Alıcı, burada tekme tokat dövüldü. Alıcı’nın burnu kırıldı, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay yargıya taşındı. Şereflikoçhisar 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Belediye Başkanı Ünsal’ın şoförü Ahmet Özdemir, Belediye Meclis Üyesi Kemal Öztaş ve zabıta memuru Özgür Acar hakkında Turgay Alıcı’yı kasten yaralama suçundan, olayda burnu kırılan Alıcı’nın da zabıta memuru Acar’ı yaraladığı iddiasıyla karışlıklı dava açıldı. Dört isim hakkında da 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.