Akşener: İstanbul Sözleşmesi hala geçerlidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına sert tepki göstererek “Sözleşme hala geçerlidir” ifadelerini kullandı. Akşener konuşmasında Kürşat Ayvatoğlu gündemine de değinerek “Ahlak, erdem ve doğruluk Ak Parti Genel Merkezi’nin kapısından giremiyor,” dedi.

Akşener: İstanbul Sözleşmesi hala geçerlidir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını eleştirerek, “Herkes bilsin ki, o sözleşme hala geçerlidir,” dedi.

Akşener, Berat Albayrak’ın geri döneceği iddiaları ile ilgili ise “Bu aralar, 7’den 70’e herkeste bir tedirginlik var; “Eyvah, yoksa damat geri mi dönüyor?” sorusu, her mecrada dillendirilmeye başlandı… İki buçuk yıl boyunca bu kürsüden, Damat Bakan’ın ekonomiyi yönetemeyeceğini anlattım. Başarısızlıklarla dolu 2 buçuk yılın sonunda, nihayet bu hatadan dönüldü. Öyle başarısız bir 2 buçuk yıl geçti ki. Bugün biri, Damat Bakan ile ekonomi kavramını, aynı cümle içinde kullansa, dolar fırlıyor. Kendisinin ekonomi yönetimi kariyerinde; hazinenin 128 milyar dolarlık rezervi erimiş, Türk Lirası pula dönmüş, İşsizlik artmış, faiz artmış, enflasyon artmışken; Bu işi beceremediğini, defalarca kanıtlamış bir insanın, tekrar bu konularla anılmasını bile, son derece saçma ve sakıncalı buluyorum,” ifadelerini kullandı.