Akşener’den Erdoğan’a: Bu tablonun sorumlusu sizsiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Konuşmasında Erdoğan’a seslenen Akşener, “Suçu milletin üzerine yıkıp kaçamazsın Sayın Erdoğan. Arşa çıkan vaka sayılarının sorumluluğunu üstleneceksin” dedi. Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına yönelik sorusuna “Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünebilir, orada bir sakınca yok” cevabını verdi.

Akşener'den Erdoğan'a: Bu tablonun sorumlusu sizsiniz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısındaki artıştan 84 milyonu sorumlu tutmasına tepki gösteren Akşener, Erdoğan’a seslenerek ” Şimdi çıkıp utanmadan “salgının bu noktaya ulaşmasından 84 milyon hepimiz sorumluyuz” diyerek suçu milletin üstüne atmaya çalışıyorsunuz. Bu tablonun sorumlusu sizsiniz, bu kadar basit” dedi.

Cumhur İttifakı’na girip girmeyeceği konusunda Akşener, “Küçük ortak ve arkadaşlarına; aranıza girmeye niyetim yok. Bu et-tırnak Cumhur İttifakı çok hissi bir ittifak asla aranıza girmem merak etmeyin. Bu ilişkinizi devam ettireceksiniz. Bu millete verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz” diye konuştu.

Ekonomiye ilişkin eleştirilerini de sıralayan Akşener şunları söyledi:

“Türkiye; adalet, huzur olmadan kalkınamaz. Bugünkü ekonomik sorunların temelinde, Sayın Erdoğan’ın demokrasiyi tehdit, çarpık zihniyeti ve partili cumhurbaşkanlığı sistemi yatıyor. Oyları düştükçe demokrasiye daha çok saldırıyorlar. Özgürlükleri daha çok kısıtlıyorlar. Hukuku daha çok çiğniyorlar.”

CHP’nin Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların hangi yöntemlerle kime satıldığı, döviz rezervlerinin tüketilmesinin yol açtığı sorunlar ve sorumluların belirlenmesine dikkat çekmek için astığı “128 milyar dolar nerede” afişlerinin yasaklanmasına ilişkin de konuşan Akşener, “Merkez Bankası rezervlerini buharlaştıran beceriksizlik, şimdi nereden nasıl para bulabilirim diye çırpınıyor” dedi.