Ekrem İmamoğlu’na ‘türbede ellerini arkadan bağlamak’tan inceleme!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldı. Gerekçe ise, türbede ellerini arkasında bağlayarak yürümek… İBB Sözcüsü Murat Ongun, bilgiyi doğruladı. İçişleri Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı. İmamoğlu ise konuya değinmeden “Biz işimize bakalım” göndermesi yaptı.

Ekrem İmamoğlu’na ‘türbede ellerini arkadan bağlamak’tan inceleme!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, türbede elleri arkadan bağlı biçimde yürüdüğü gerekçesiyle inceleme başlatıldığını yazdı. İBB Sözcüsü Murat Ongun bilgiyi doğrularken İçişleri Bakanlığı da konu hakkında açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda konuya göndermede bulunarak “Biz işimize bakalım” ifadelerini kullanıp, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nin inşaat sürecine ilişkin bir video paylaştı.

AÇILAN İNCELEME

İmamoğlu, bir yıl önce İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde düzenlenen anma törenine katılmıştı. İmamoğlu, bu esnada Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un da türbesini ziyaret etmişti.

Pehlivan bugünkü yazısında, İmamoğlu’nun buradaki ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasından bağlaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın harekete geçtiğini yazdı.

“İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi” diye yazan Pehlivan, geçtiğimiz hafta Ekrem İmamoğlu’nun ifadesinin istendiğini yazdı.

Mülkiye müfettişinin ifade talebinde “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası ile ilgili ifadenizi istiyoruz” ibaresi yer aldı.

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı bu incelemenin, soruşturma öncesi ön inceleme niteliği taşıdığı belirtildi.

İmamoğlu hakkında inceleme başlatılmasına gerekçe olan görüntüler şöyle: