İletişim Başkanlığı’nın 15 Temmuz filminin setinde koronavirüs çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve 15 Temmuz askeri darbe girişimini konu alan “15/7 Şafak Vakti” adlı sinema filmi projesinin Kayseri’de kurulan setine, cast ajansı tarafından seçilerek götürülen figüranların bir kısmı koronavirüse yakalandıklarını açıkladı.

İletişim Başkanlığı'nın 15 Temmuz filminin setinde koronavirüs çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlatılan “15/7 Şafak Vakti” adlı sinema filminin yapımcılığını, Rafadan Hayat Film Prodüksiyon ve Yapım Limited Şirketi, yönetmenliğini ise Volkan Kocatürk üstlendi. Filmin başrolünde ise Erkan Petekkaya’nın oynayacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, figüranların Ankara’dan Kayseri’ye götürülmesinden önce İstanbul ve Kayseri valiliklerine yazı gönderdi.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, gönderilen yazı şöyle:

“Başkanlığımızca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, ‘15/07 Şafak Vakti’ adlı bir uzun metraj sinema filmi çekimleri yapılmakta olup, söz konusu filmin proje uygulayıcısı Rafadan Hayat Film Prodüksiyon ve Yapım Ltd. Şti.’dir. Bahse konu çekimlerde görev alanların, ‘Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince’ verilen idari para cezalarına maruz kalmamaları için, İçişleri Bakanlığınca bildirilen sokağa çıkma yasağının uygulandığı tarih ve saatlerde sokağa çıkabilmeleri ve seyahat edebilmeleri ile anılan çekimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli bürokratik izin ve kolaylıkların sağlanması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”