Polis basın açıklaması yapmak isteyen emeklilere izin vermedi: 1 gözaltı

Emeklilerin Ankara Ulus’taki maaşlarına zam talebiyle yapmak istedikleri basın açıklamasına polis izin vermedi ve bir emekli gözaltına alındı. Polisin engelinin ardından emeklilerden bazıları, açıklama yapma kararı aldıkları Kızılay’daki Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi’ne “otobüs paraları olmadığı” için yürümek zorunda kaldı.

Polis basın açıklaması yapmak isteyen emeklilere izin vermedi: 1 gözaltı

Tüm Emekliler Sendikası’nın Ankara Ulus’taki Atatürk Heykeli’nde Temmuz ayında yapılması beklenen maaş zammıyla ilgili basın açıklamasına polis izin vermedi. Emekliler ile polis arasında tartışma çıktı. Bir emekli gözaltına alındı. Emekliler bir süre polis ablukası altında bekletildi. Polisle yapılan görüşme sonucunda emekliler açıklamalarını Sendika Genel Merkezi’nde yapma kararı aldı, ancak ücretsiz otobüs kartı olmayan emekliler Ulus’tan Kızılay’daki sendika genel merkezine yürümek zorunda kaldı.

Sendika Genel Merkezi’nde üyeleri adına basın açıklamasını yapan Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri İhsak Kocabıyık, Ankara polisinin emeklilere yönelik tutumunu eleştirdi. Kocabıyık, insanca geçinebilecekleri bir ücret istediklerini söyleyerek, “Nedeni belli olmadan, bir sebep gösterilmeden yapmak istediğimiz basın açıklaması valiliğin keyfi, hukuksuz tavrıyla engellendi. Bu suça ortak olanlardan bunun hesabı elbette sorulacak. İnsanca yaşamak bu ülkede ne zamandan beri suç oldu” dedi.