SOL Partililer, ABD donanmasının Karadeniz’e gelişini Dolmabahçe’de protesto etti: Yankee go home!

ABD’nin Karadeniz’e savaş gemilerini göndermesini Dolmabahçe’de protesto eden SOL Parti üyeleri, okudukları basın açıklamasında, “Dün Dolmabahçe’de, 6. Filo’ya karşı ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden biz devrimciler, bugün de aynı yerdeyiz; Karadeniz’de emperyalist müdahaleciliğin ve savaşın karşısında, bağımsızlığın ve demokrasinin yanındayız” dedi. Açıklamada, AKP’ye uyarılarda bulunularak, emperyalistlerin rahat hareket etmesine yol açacak adımlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

SOL Partililer, ABD donanmasının Karadeniz’e gelişini Dolmabahçe’de protesto etti: Yankee go home!

Yaren ÇOLAK

SOL Parti İstanbul İl Örgütü üyeleri, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle ABD’nin savaş gemilerini Boğazlar üzerinden Karadeniz’e göndermesini protesto etti.

Dolmabahçe’de bir araya gelen SOL Partililer, burada okudukları basın açıklamasında, ‘emperyalistlerin dün olduğu gibi bugün de dünyanın farklı coğrafyalarında oluşan krizlerden ekonomik ve jeopolitik rantlar devşirmenin peşinde olduğunu’ kaydedildi.

Açıklamada, Karadeniz’in bir barış denizi olması gerektiği belirtilerek, “Ülkemizin de bir öznesi olduğu Karadeniz’de, tüm aktörler gerilimi artıracak, insanların hayatlarına mal olacak ve bölgeyi karanlık bir şiddet girdabının içine sokacak hamlelerden kaçınmalıdır” uyarısı yapıldı.

“Dün Dolmabahçe’de, 6. Filo’ya karşı ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden biz devrimciler, bugün de aynı yerdeyiz; Karadeniz’de emperyalist müdahaleciliğin ve savaşın karşısında, bağımsızlığın ve demokrasinin yanındayız” vurgusunun yapıldığı açıklamada, “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Yankee go home” ve “İşgalci ABD İşbirlikçi AKP” sloganları atıldı.

SOL Partililerin okuduğu açıklamanın tamamı şu şekilde: