Tüm Emekli Sen’den iktidara: Yargıdan elinizi çekin

Sendikalarının kapatılması girişimini protesto eden Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi üyeleri, Attalos Medyanı’nda yaptığı basın açıklamasında iktidara seslenerek “Yargıdan elinizi çekin” dedi.

Tüm Emekli Sen'den iktidara: Yargıdan elinizi çekin

BİRGÜN ANTALYA

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi sendikalarının kapatılması girişimini bir kere daha protesto etti. Attalos Heykeli önünde toplanan emekliler AKP iktidarına seslenerek, iktidarın yargıdan elini çekmesini istediler.

Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Bilge Torosoglu, “Gazze’ de , çoluk çocuk, kadın demeden adeta soy kırıma dönüşen Filistin halkını katleden İsrail saldırılarını kınadığımızı ve acil olarak saldırılarını kesmesini ve işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesini belirtmek istiyoruz. Filistin halkının yanındayız” diyerek sözlerine başladı.

“Biz emekliler, yıllarca çalışıp-didindik, sonunda da emekli olduk. Ömrümüzün bu son merhalesinde insanca yaşayabilmeyi ummuştuk. Bunun için devlete vergilerimizi ve pirimlerimizi peşin peşin ödedik. Bütün vatandaşlık görevlerimizi harfiyen yaptık. Karşılığında ise, bizi yoksulluğa ve açlığa mahkum eden emekli maaşlarımızı binbir dalavereyle kuşa çeviren bir siyasal iktidar gördük” diyen Torosoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“TÜİK hileleriyle, gizlenen fiyat artışları ile reel olarak maaşlarımız hayatın yükünü taşınmaz noktaya getirmiştir. Ne yaptıysak bizi görmezden geldiler… Bütün bu gidişatı durdurmanın ellerimizde olduğunu biliyorduk. Onun için en etkili örgütlenme aracı olan sendikalar kurduk. Kısa sürede Tüm Emekli Sen olarak emeklilerin sesi ve umudu olduk.

Bunu fark eden iktidar, Ankara valiliği aracılığıyla bize kapatma davası açtı. Ankara’ da görülen ilk mahkemede sadece 5 dakikada kapatma karararı verildi. Sendikamız kararı bir üst mahkemeye taşıdı”

İstinaf mahkemesinin kapatma kararını kaldırıp, emeklilerin sendika kurabileceğine hükmettiğini hatılatan Torosoğlu, “Bu defa Ankara valiliği bu karara itiraz ederek, kararı yargıtaya taşıdı. Yargıtay istinaf mahkemesinin kararını bozdu ve yarın, yani 21 Mayıs’da istinaf mahkemesinde duruşmamız var” dedi.

Torosoğlu, “Buradan iktidara sesleniyoruz. Yargıdan elinizi çekin. Uluslararası sözleşmelerde var olan ve Anayasanın 90. maddesi ile güvence altına alınan, herkesin sendika kurabileceği hakkını gasp edemezsiniz” diyerek, “Yargının bağımsızlığını tanıyın” çağrısı yaptı.

KİMSE YILGINLIĞA KAPILMASIN

Torosoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Buradan emekliler olarak, arkadaşlarımıza sesleniyoruz:

Sakın ha sakın kimse yılgınlığa kapılmasın. Kimse umudunu kaybetmesin. Esas kayıpetmek umudun tükendiği andır. Hiç ihtimal vermiyoruz ama, şayet istinaf kendi verdiği kararından direnmezse, bir taraftan itirazımızı anayasa mahkemesine taşır, öte yandan yeni bir sendika kurma girişimini başlatırız. Onlar kapatırsa biz yenilerini kurarız.

Örgütlenme ve sendikal hakkımızdan asla vazgeçmiyeceğiz. Emeklinin sesini kesemiyecekler. Buradan bütün kamuoyuna sesleniyoruz: Haklı davamızın yanında durun. Bu hukuksuzluk düzeninden, bu anti demokratik uygulamaların karşısında bütün emekliler, bütün emekçiler, bütün kadınlar, bütün gençler birleşin.”